De start van groep 2023

Vorige week was de startweek voor de trainees van groep 2023: hét startpunt van hun traineeship.

Categorie

Trainees

Tag

Terugblik
Gepubliceerd op

Auteur

Roos Greven

Vorige week was het zover: de startweek van groep 2023! De trainees volgden verschillende trainingen zich onder te dompelen in het onderwijs en om elkaar en het programma beter te leren kennen.

De week begon met een dag die draaide om groepsbinding en elkaar beter leren kennen. Samen met trainers Jacqueline van de Pol en Roos Greven gingen de trainees op zoek naar overeenkomsten en verschillen tussen elkaar. Ze stonden daarnaast stil bij alle kennis en kunde die ze het traineeprogramma in brengen en bespraken hoe ze als groep samen gaan werken de komende twee jaar. Een intensieve, maar goede dag!

Op de dinsdag, woensdag en donderdag verdiepten de trainees zich in het lesgeven. In verschillende trainingen gaven ze eerste (mini-)lessen, gaven ze feedback op elkaar en gingen ze dieper in op de interactie met leerlingen.

Ook volgden ze een theatertraining, waarin ze middels leuke spellen en oefeningen uit hun comfortzone stapten en in hun eigen rol als docent verder ontdekten. Dat leverde leuke beelden op!

Op vrijdag sloten de trainees het inhoudelijke programma af met een interessante groepstraining rondom samenwerken. Aan het einde van de dag werd het glas geheven tijdens een welverdiende borrel.

Nu is het op naar het echte werk, in de praktijk toepassen wat ze in de startweek geoefend hebben. Komende week gaan de trainees van regio Midden namelijk al van start. Via deze weg willen wij alle trainees succes wensen!