Je hebt Javascript nodig om deze website te kunnen gebruiken. Pas je browserinstellingen in om verder te gaan!

Startweek van groep 2024: Een inspirerende aftrap!

Afgelopen week begon het avontuur voor de nieuwe lichting trainees van groep 2024! Met een reeks boeiende trainingen zijn de trainees klaargestoomd voor de overstap naar het onderwijs, terwijl ze elkaar en het programma beter leerden kennen.

De week startte met een dag vol activiteiten gericht op groepsbinding en kennismaking. Trainers Jacqueline Roos begeleidden de trainees in het ontdekken van hun overeenkomsten en verschillen. Er werd stilgestaan bij de diverse kennis en ervaring die iedere trainee meebrengt en besproken hoe ze als groep samen zullen werken gedurende de komende twee jaar. Het was een intensieve maar waardevolle start!

Van dinsdag tot en met donderdag stond het programma in het teken van lesgeven. Tijdens verschillende sessies gaven de trainees hun eerste mini-lessen, beoordeelden ze elkaars werk en verdiepten ze zich in de interactie met leerlingen. Deze praktische ervaring gaf hen de kans om waardevolle feedback te ontvangen en hun vaardigheden direct te verbeteren.

Ook volgden de trainees een theatertraining. Door middel van speelse oefeningen en interactieve spellen stapten de trainees uit hun comfortzone. Dit gaf hen de gelegenheid om hun rol als docent verder te verkennen en te versterken.

De week werd op vrijdag afgesloten met leuke, informele activiteit: een zeskamp in het park. De trainees sloten de week feestelijk af met een welverdiende borrel, waar ze terugkeken op hun ervaringen en vooruitblikten op hun komende avonturen in het onderwijs.

Nu breekt de tijd aan om de geleerde lessen in de praktijk te brengen. Volgende week starten de trainees van regio Zuid al met hun eerste echte lessen. We wensen alle trainees veel succes en kijken uit naar hun groei en ontwikkeling in deze spannende nieuwe fase!