Nieuws

02/05/2019

Terugblik: Matchingsbijeenkomst

Kandidaat-trainee + Partnerschool = Match!

En dat is precies wat het doel was van onze matchingsbijeenkomst. Op woensdag 3 april 2019 kwamen kandidaat-trainees en partnerscholen naar de Jacobikerk in Utrecht om te pitchen, te speeddaten en elkaar beter te leren kennen.

Ready?

Voordat de matching van start ging, ontvingen we de 33 kandidaat-trainees al in de ochtend. Om stipt half elf maakte de eerste kandidaat-trainee haar entree in de prachtige Jacobikerk. Het zonnetje scheen maar matig en de lucht was niet heel blauw, maar dat mocht de pret niet drukken. Terwijl iedereen langzaamaan binnendruppelde was er tijd voor nadere kennismaking met elkaar en het programmateam. Vervolgens kregen de kandidaat-trainees meer informatie over het programma en werden ze klaargestoomd voor de spannende matching die ’s middags zou plaatsvinden.

Worstenbroodjes

Na een lekkere lunch heetten we ook de partnerscholen van harte welkom en kon de matching beginnen. Één voor één kwamen de scholen naar voren om hun school te presenteren in een pitch van één minuut. Worstenbroodjes, een bosrijke omgeving en de allerleukste leerlingen van het land: alles werd uit de kast gehaald om de kandidaat-trainees te verleiden om met hen in gesprek te gaan.

Speeddates

In heuse speeddates leerden de scholen en kandidaat-trainees elkaar beter kennen. Er werden handjes geschud, prangende vragen gesteld en interessante ideeën over het onderwijs gedeeld. Het moest kort en krachtig: in totaal konden er vijftien gesprekjes van 4 minuten worden gevoerd, verdeeld over drie rondes. Dit leidde tot kandidaat-trainees die rondliepen op zoek naar de partnerschool die ze zeker wilden spreken en schoolleiders, rectoren en (oud-)trainees die notities maakten over de indruk die ze kregen van de gesprekjes. Dit alles met in het achterhoofd de voorkeurslijst die na deze bijeenkomst moest worden opgesteld.

Match!

Na deze intensieve middag was het tijd voor ontspanning. Onder het genot van een biertje, wijntje of wat fris konden gesprekken worden voortgezet en soms zelfs al contactgegevens worden uitgewisseld. Al met al een hele interessante en geslaagde dag op een prachtige locatie, en niet zonder resultaat: 88% van de trainees is in de eerste ronde gematcht met een school van zijn of haar voorkeur!