Nieuws

07/07/2020

Terugblik: Symposium

Het eerste Trainees in onderwijs symposium!

Op 26 juni kwam het netwerk (digitaal) bij elkaar voor het eerste Trainees in onderwijs symposium! Trainers, mentoren, oud-trainees, schoolleiders, lerarenopleiders en andere betrokkenen luisterden naar en discussieerden met trainees over de vernieuwende projecten die ze afgelopen (twee) jaar hebben opgezet en uitgevoerd. Een geslaagde dag!

De projecten van de trainees draaien om ontwikkelingen, in de breedste zin van het woord, in en om het onderwijs die zij in overleg met hun school tot stand brengen, waarbij ze hun bijdrage aan het onderwijs direct concretiseren.
In het eerste jaar staat het uitdenken, voorbereiden en draagvlak creëren centraal, waarna ze het tweede jaar in de uitvoer duiken. Het eerste jaar van het traineeship doen de trainees inspiratie op over onderwijsontwikkelingen en worden ze ondersteund vanuit het traineeprogramma door middel van modules en trainingen, zoals projectmanagement. Ze ontvangen daarnaast een pitchtraining van Harrie Wiertz, speechcoach van het ministerie van OCW, om zo de handvatten te krijgen om het projectplan te presenteren en mensen te enthousiasmeren voor hun idee.
In het tweede traineejaar gaan trainees aan de slag met de uitvoer van hun project. Ook in dit jaar zijn er verschillende (keuze)modules die de uitvoer ondersteunen en hun project kunnen verrijken.

Op het Trainees in onderwijs symposium werden de projectplannen van de eerstejaars trainees gepitcht en de uitgevoerde projecten van de tweedejaars trainees gepresenteerd aan het netwerk. Spannend, maar ook nuttig, want er kwamen veel interessante discussies op gang! En niet onbelangrijk; de trainees hebben veel connecties gelegd met geïnteresseerden voor hun project.

Benieuwd naar de pitches en presentaties? Bekijk het programmaboekje!

Wil je contact met een trainee over zijn of haar project? Stuur dan een mailtje naar info@traineesinonderwijs.nl!