Nieuws

16/07/2019

Zomers, sfeervol en inspirerend | Felicitatiebijeenkomst 2019

Het was zomers, sfeervol en inspirerend, oftewel de felicitatiebijeenkomst was een succes! Op 5 juli waren twee traineegroepen, trainers, partners, oud-trainees en mentoren, schoolleiders, leden van het bestuur en het programmateam aanwezig bij café-restaurant Camping Ganspoort in Utrecht.

De huidige en nieuwe traineegroep werden, letterlijk en figuurlijk, in het zonnetje gezet. De nieuwe traineegroep was bijna voltallig aanwezig en zij werden door Fleur Veringa (VO-Raad) en Sam Terpstra (Bestuurslid Trainees in onderwijs) toegesproken en gefeliciteerd met hun aanstelling.

 

Daarnaast verdienden ook de huidige trainees een applaus, want zij hebben tenslotte hun eerste jaar als Trainee in onderwijs succesvol afgerond. Zowel Luciën de Bruin (Wolfert Tweetalig) als lerarenopleiders Gitta de Graaf (ICLON) en Gisbert van Ginkel (Radboud Docentenacademie) toverden bij deze traineegroep een lach op de gezichten door herinneringen op te halen en gelukwensen uit te spreken.

Bovendien konden aanwezigen meer te weten komen over het traineeprogramma van jaar 1 en 2: van keuzemodules en expertgroepen tot starttrainingen en de ontwikkelopdracht. Zo waren er posters te bekijken van de projectplannen en presenteerden drie trainees hun plan voor het publiek. Naast informatieve en felicitatiemomenten was er ook genoeg ruimte voor iedereen die aan het traineeprogramma bijdraagt (of dat heeft gedaan) om elkaar te spreken en nader kennis te maken met elkaar.

Kortom, er was genoeg te beluisteren en te bespreken – natuurlijk allemaal onder het genot van een hapje en drankje. Voor velen een goed begin van de welverdiende zomervakantie.

Fotografie: Mariska Kerpel