Almere College | Marinus Post

Kampen

vwo havo vmbo-tl

Trainees op deze school

Esther Paasman

Over Almere College | Marinus Post

Algemeen

Op de kleinschalige locatie Marinus Postlaan leg je in de eerste jaren een stevige basis voor je verdere schoolloopbaan. Op onze school werken deskundige vakdocenten die oog, hart én oor voor je hebben. Vakkennis en vaardigheden bereiden je goed voor op het vervolg in het mavo, havo of vwo (atheneum en gymnasium). Over het algemeen geldt: hoe hoger het leerjaar, hoe zelfstandiger je moet kunnen werken. Wij doen ons best jou daar zo goed mogelijk in te begeleiden! Dat doen we natuurlijk met de persoonlijke inzet van docenten maar ook met die van de mentoren en coaches, de onderwijsondersteuners en de schoolleiding.

Organisatie 

Deze school is onderdeel van Almere College Kampen Dronten. 

Missie

We kunnen onze missie vertalen in vijf uitspraken die wij belangrijk vinden. Die uitspraken vormen de basisvoor wat we elke dag op school doen en hoe wij vinden dat het moet:

  • Onze leerlingen krijgen les van enthousiaste, bevlogen en vakbekwame docenten; wij hebben een passie voor onderwijs en leren.
  • Onze leerlingen krijgen onderwijs dat past bij deze tijd en dat hen goed voorbereidt op de toekomst; wij ontwikkelen ons en willen bij de tijd te blijven.
  • Onze leerlingen krijgen onderwijs waarmee ze het beste uit zichzelf halen; wij stellen eisen aan onszelf en aan leerlingen.
  • Onze leerlingen krijgen onderwijs in een duidelijke, belangstellende en betrokken omgeving.
  • Wij staan voor een veilige, respectvolle en prettige leer- en werkomgeving.

Onderwijs

Op alle locaties van het Almere College in Kampen krijg je kwalitatief goed onderwijs met persoonlijke aandacht, zodat jij het beste uit jezelf kunt halen. We noemen dat gepersonaliseerd onderwijs. Kunskapsskolan Nederland werkt samen met de school in het volwaardig vormgeven van gepersonaliseerd onderwijs. Je leert hierbij op je eigen manier en je werkt in je eigen tempo en op je eigen niveau aan de leerdoelen. Je krijgt de ruimte om deels je eigen leerproces vorm te geven. Je kunt bijvoorbeeld vakken op een hoger niveau afsluiten, versnellen of verdieping zoeken in de lesstof. We gaan voor meer dan alleen het halen van het diploma. Je coach begeleidt je en leert je steeds beter plannen, doelen te stellen en eigenaarschap te nemen over jouw eigen leerproces. Elke dag heb je in de onderbouw een werktijdmoment. Daar heb je de mogelijkheid om aan je planning voor die dag of week te werken. Je hebt dan ook de tijd om zelfstandig te werken aan een vak of vakken naar keuze. 

Opleiden van docenten

Het Almere College is een opleidingsschool voor studenten van de lerarenopleiding. Wij zijn aangesloten bij het VO Opleidingsschool Oostelijk Flevoland (OSOF).

Voor nieuwe en startende docenten is een uitgebreid introductieprogramma opgesteld dat wordt begeleid door onze  personeelsbegeleider. Naast een kennismaking met de organisatie en zijn medewerkers, een introductie in de werkwijze en afspraken binnen de school, nemen nieuwe en startende docenten ook deel aan een intervisieprogramma.

Vakken die gegeven worden bij Almere College | Marinus Post
NederlandsEngelsDuitsFransNatuurkundeScheikundeBiologieAlgemene economieBedrijfseconomieAardrijkskundeGeschiedenisMaatschappijleerKlassieke talenWiskunde AWiskunde BWiskunde CLichamelijke opvoedingCKVKunst: beeldend/tekenenKunst: dramaNaSk

Contactinformatie van Almere College | Marinus Post

Naam Almere College | Marinus Post
Email [email protected]
Telefoon (038) 33 71230
Website almerecollege.nl
Adres Marinus Postlaan 1
Plaats Kampen
Postcode 8264 PB