Dr. Knippenbergcollege

Helmond

technasium vwo havo vmbo-tl

Trainees op deze school

Berber Maste-Claassen
Giliam van Gurp
Loes van Mierlo
Marjolijn Maltha

Over Dr. Knippenbergcollege

Meer dan een school
quote

Algemeen

Het gonst op het Dr. Knippenbergcollege. De meest dynamische school van Helmond is constant in beweging. Er wordt gepassioneerd gewerkt aan de kwaliteit van ons onderwijs. We investeren in vooruitgang om naadloos te blijven aansluiten bij de realiteit van de dag. Een fijne, veilige school waar we trots zijn op onze 1700 leerlingen. En dat allemaal binnen de afdelingen mavo, havo en vwo.

Meer dan een school!

Het Dr Knippenbergcollege is een school voor mavo, havo en vwo. In de regio profileren we ons met de drie talentgebieden: vorm&media, sport en technologie. We werken met een flexrooster waar lessen van 80- minuten gepland staan en keuzelessen (flexlessen) van 40-minuten. Deze laatste lessen kiezen de leerlingen zelf, vanuit de gedachte dat niet iedereen hetzelfde nodig heeft, werken we op deze manier meer op maat. In de lessen staat het werken met leerdoelen centraal, het geven van feedback op de voortgang binnen dat leerdoel is essentieel. Lessen van 80-minuten verlangen ook dat je als docent werk maakt van verschillende werkvormen.

Om onze leerlingen te begeleiden in het maken van de juiste keuze voor flexlessen, om met hen te spreken over hun welbevinden, ontwikkeling van vaardigheden en de cijfervoortgang werken we met leercoaches.

Leerlingen leren niet alleen in de les en naast dat we hen begeleiden naar het diploma, maken we werk van allerlei binnen- en buitenschoolse activiteiten. Je kunt als leerling, en ook als docent, bij veel verschillende activiteiten aansluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: lego league, debatclub, Knipjumpers, sportklas, musical, tech challenge en robotica.
Als school zijn we aangesloten bij stichting technasium, bèta challenge program, Brainport en WON.

Organisatie en locaties

Het Dr. Knippenbergcollege is onderdeel van OMO Scholengroep Helmond en bestaat uit vier middelbare scholen die onafhankelijk van elkaar staan voor goed onderwijs, goede begeleiding en een fijne schooltijd op ieder niveau; maar die elkaar vinden en versterken wanneer het kan. OMO Scholengroep Helmond: samen sterker.

OMO Scholengroep Helmond bestaat uit het Dr.-Knippenbergcollege, het Carolus Borromeus College, het Vakcollege Helmond en de Praktijkschool Helmond. Ons Schoolplan 2022-2026 kent als titel 'Het beste voor jezelf en elkaar'.

Opleiden van nieuwe docenten

OMO Scholengroep Helmond maakt al vele jaren deel uit van de Academische Opleidingsschool Noord-Oost Brabant. Er is veel expertise om docenten te begeleiden, maar we geloven sterk in training on the job.

Vakken die gegeven worden bij Dr. Knippenbergcollege
NederlandsEngelsDuitsSpaansNatuurkundeScheikundeInformaticaBiologieAlgemene economieBedrijfseconomieAardrijkskundeGeschiedenisMaatschappijleerKunstgeschiedenis/CKVOnderzoeken & OntwerpLevensbeschouwingMaatschappijwetenschappenWiskunde AWiskunde BWiskunde CWiskunde DLichamelijke opvoedingKunst: beeldend/tekenenBSMNLTLichamelijke opvoeding 2Technologie en toepassing

Dr. Knippenbergcollege in beeld

Contactinformatie van Dr. Knippenbergcollege

Naam Dr. Knippenbergcollege
Email [email protected]
Telefoon (049) 27 92079
Website drknippenbergcollege.nl
Adres Rembrandtlaan 30
Plaats Helmond
Postcode 5702 XZ