Lorentz Lyceum

Arnhem

vwo tweetalig havo

Trainees op deze school

Guido Schimmel
Eva Kreft

Over Lorentz Lyceum

Algemeen

Het Lorentz Lyceum is een openbare middelbare school met een lange en rijke historie van meer dan 150 jaar. Het Lorentz opende haar deuren op 17 september 1866 aan het Willemsplein als een HBS. Vlak na de tweede wereldoorlog werd de HBS vernoemd naar oud-leerling, docent en Nobelprijswinnaar (1902) voor natuurkunde Hendrik Antoon Lorentz (1853-1928)

Missie

Het Lorentz Lyceum biedt Nederlandstalig én tweetalig onderwijs op havo-, vwo- en gymnasiumniveau. OPUS is onze afdeling voor hoogbegaafde leerlingen. Op onze school hebben we extra aandacht voor internationalisering en bètaonderwijs. Op het Lorentz ben je @Home in the world!

Ken jezelf

Iedereen is uniek. Ik heb vertrouwen in mijzelf, ik mag fouten maken en ik ontdek en ontwikkel mijzelf in een veilige omgeving. Ik heb invloed op mijn eigen ontwikkeling en vraag en vind de ondersteuning die ik nodig heb.

Verbind verschillen

Ik ben betrokken bij de wereld, waarvoor we met elkaar verantwoordelijk zijn. Door samen te werken, respect te hebben, nieuwsgierig te zijn en het kennen van mijzelf en de ander, komen we verder en leren we meer. We zijn het vast niet altijd met elkaar eens, dat hoeft ook niet, zolang we open staan voor elkaar.

Ontdek de wereld

Ik sta open voor nieuwe ervaringen. Ik durf risico te nemen omdat ik vertrouw op mijn (zelf)kennis en vaardigheden. Ik verleg mijn grenzen op sociaal en academisch vlak en draag bij aan een duurzame wereld. Ik voel me thuis in uiteenlopende (internationale) situaties met een diversiteit aan mensen.

Het onderwijs

Op de basisschool leer je al heel veel over jezelf, over hoe je kunt samenwerken met anderen en over de wereld waarin je leeft. Daar gaan we op het Lorentz Lyceum mee verder. Wij weten dat je feitelijke kennis overal kunt zoeken en vinden. Maar wij vinden het minstens zo belangrijk dat je leert waar je die kennis vandaan haalt en hoe je die kennis gebruikt om (internationale) vraagstukken op te lossen. Verder leren over jezelf en verder leren leren staan centraal in het meer thematische en vakoverstijgende onderwijssysteem van het Lorentz Lyceum.

Dit onderwijssysteem sluit niet alleen goed aan op vervolgonderwijs, waarbij onderzoeksvaardigheden een grote rol spelen en waar veel projectmatig gewerkt wordt. Het sluit aan bij hoe een puberbrein werkt. Door een thema vanuit verschillende vakken te benaderen leren leerlingen makkelijker verbanden te leggen en een groter geheel te overzien. Hiermee stimuleren we vakoverstijgende vaardigheden als creativiteit, kritisch denken, problemen oplossen, leervaardigheden en samenwerke

Organisatie en locaties

Wij zijn enorm trots op ons mooie, nieuwe, lichte en moderne schoolgebouw en laten het je graag zien. Neem alvast een digitaal kijkje binnen door middel van dit filmpje dat een aantal leerlingen voor je maakte.

Lorentz Lyceum in beeld

Contactinformatie van Lorentz Lyceum

Naam Lorentz Lyceum
Email [email protected]
Telefoon (026) 32 02850
Website lorentzlyceum.nl
Adres Metamorfosenallee 100
Plaats Arnhem
Postcode 6843 HX