VAVO Rijnmond College

Rotterdam

vwo havo vmbo-tl

Trainees op deze school

Emma Zwerus
Kim van Haperen
Maurice Kosterink
Fenne Bastiaansen
Lieke Lovink
Manou van Montfort
Robbert van Rijswijk
Michael de Korte
Lydia van den Brink
Tim Schipper
Nynke van der Wal

Over VAVO Rijnmond College

Jouw weg naar jouw diploma
quote

Algemeen

Het VAVO Rijnmond College telt circa 1300 leerlingen en biedt dag- en avondonderwijs voor de eindexamenjaren van mavo (vmbo-tl), havo en vwo. Kenmerkend voor het VAVO Rijnmond College is ons brede aanbod aan onderwijstrajecten waarin leerlingen zowel opleidingen in voltijd (volledig vakkenpakket) als in deeltijd (één of meerdere vakken) kunnen volgen. Onze leerlingen zijn over het algemeen jongvolwassenen (vanaf 17 jaar) die op het reguliere voortgezet onderwijs zijn gezakt voor hun examen, zijn uitgevallen of dreigen uit te vallen, of willen doorstromen naar een hoger niveau.

Organisatie en locaties

We zijn een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine. We zijn gehuisvest in het gebouw van hogeschool Inholland Rotterdam.

Missie

Onze missie is het bieden van uitdagend examenonderwijs. Dit doen we door leerlingen met een eigen leerroute een realistische kans te geven om een nieuwe stap te zetten in hun onderwijscarrière, door te helpen om hun zelfvertrouwen te versterken en door een bijdrage te leveren aan leven lang ontwikkelen. Daarnaast is het onze ambitie om een lerende organisatie te zijn waar dagelijks wordt geleerd van en met elkaar én ons netwerk van onderwijsinstellingen.

Onderwijs

Het doel van onze school is natuurlijk om leerzame én leuke lessen aan te bieden, lessen die inspireren om te groeien. Om dat mogelijk te maken proberen we ons onderwijs onder meer zo goed mogelijk af te stemmen op de didactische behoeften die horen bij onze verschillende
opleidingen. Zo letten we in de mavo-opleiding extra op structuur, in de eenjarige havo op autonomie, in de tweejarige havo op modeling en in de vwo-opleiding op eigenaarschap. Ook vinden we het erg belangrijk dat onze leerlingen leren leren. In samenwerking met ExCEL, het ExpertiseCentrum voor Effectief Leren van Thomas More Hogeschool België, besteden we daarom veel aandacht aan effectief studeren.

Een andere eigenschap waar we trots op zijn, is het waarderende perspectief dat centraal staat in onze leerlingbegeleiding. We geloven namelijk dat een focus op sterke punten en talenten bijdraagt aan succes, zelfvertrouwen, en motivatie. Een mooi recent initiatief in dit kader is Lab of Life: een facultatieve training, die wordt verzorgd door een van onze oud-trainees, waarin leerlingen aan de slag gaan met onder meer intrinsieke motivatie, mentale energie en het verlagen van (school)stress.

Opleiden van docenten

We zijn aangesloten bij de Opleidingsschool Rotterdam (OSR) en leiden jaarlijks ca 6 docenten op met name in het eerstegraads gebied.

Elke nieuwe docent wordt bij ons begeleid door een bos (begeleider op school) en een ervaren collega uit de vaksectie. Samen met andere nieuwe docenten zul je als startende docent regelmatig bijeenkomsten bijwonen waarin onder meer praktische informatie wordt gedeeld over procedures en waarin vooral ruimte is om van elkaar te leren door middel van intervisie. Ook zul je al snel meedraaien in de collegiale consultatie en dus lessen bezoeken van collega’s en collega’s ontvangen in je eigen lessen. Als ambitieuze organisatie streven we naar een optimale en prettige leercultuur voor onze docenten, waarin ruimte is voor eigenaarschap, ontwikkeling en reflectie. Voor trainees is er veel ruimte en tijd voor projecten die zij willen uitvoeren waarbij zij gesteund worden door collega’s en leidinggevenden.

Vakken die gegeven worden bij VAVO Rijnmond College
NederlandsEngelsDuitsFransSpaansNatuurkundeScheikundeInformaticaBiologieAlgemene economieBedrijfseconomieAardrijkskundeGeschiedenisMaatschappijleerFilosofieMaatschappijwetenschappenWiskunde AWiskunde BWiskunde CItaliaansKunst: beeldend/tekenenKunst: algemeenNaSk

VAVO Rijnmond College in beeld

Contactinformatie van VAVO Rijnmond College

Naam VAVO Rijnmond College
Email [email protected]
Telefoon (088) 94 53000
Website vavorijnmondcollege.nl
Adres Posthumalaan 90
Plaats Rotterdam
Postcode 3072 AG