VAVO Tilburg

Tilburg

vwo havo vmbo-tl

Over VAVO Tilburg

Vavo Tilburg, De school waarin jij in een vertrouwde omgeving tot leren komt!
quote

Algemeen

De school heeft een grote diversiteit aan leerlingen. Wat einddoel betreft zijn er vier groepen te onderscheiden:

  • Leerlingen die nog deelcertificaten of een diploma moeten behalen
  • Opstromers: leerlingen die een diploma/certificaat op een hoger niveau willen behalen
  • Herprofileerders: leerlingen die voor een specifieke vervolgstudie een ander profiel nodig hebben
  • Leerlingen die eerder hun opleiding hebben gestaakt en nu verder willen gaan

Vavo Tilburg is een kleine school. Het team bestaat uit toegankelijke en betrokken medewerkers die de leerlingen met persoonlijke aandacht begeleiden. Iedere leerling wordt gezien. Wij blijven ons voortdurend ontwikkelen waarbij we onszelf en ons onderwijs continu verbeteren. We luisteren hierbij ook goed naar de ideeën van de leerlingen. Bevlogen docenten geven op een inspirerende en eigentijdse manier les waarbij interesses van de leerlingen worden aangesproken.

Missie

School voor Vavo Tilburg is een examengerichte school voor (jong-) volwassenen in Tilburg. Leerlingen kunnen hier opgaan voor een vmbo-t, havo en vwo-diploma. Ook is er de mogelijkheid om deelcertificaten te behalen. Zo bieden wij leerlingen de beste kans om zich met een passende opleiding voor te bereiden op de volgende stap in de maatschappij.

Onderwijs

Leren in vertrouwen betekent dat we een doelgericht examenprogramma aanbieden en daarnaast aandacht besteden aan persoonlijke ontwikkeling, socialisering en loopbaanbegeleiding. Wij doen hierbij een beroep op zelfstandigheid van onze leerlingen en dagen hen uit om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun leren. Het examenprogramma is leidend op onze school.

Binnen het onderwijsprogramma bieden we maatwerk op het gebied van zelfstandigheid, begeleiding en belastbaarheid. Vanuit vertrouwen, persoonlijk contact en wederzijds respect werken we aan een veilig leerklimaat, waarin groei centraal staat. We geven leerlingen de ruimte om te leren op een manier die bij hen past.

Opleiden van docenten

Wij zijn een opleidingsschool. Jaarlijks hebben wij een aantal stagiaires die wij graag begeleiden om het vak te leren. Vaak komen bij ons ook oud leerlingen een stageplaats zoeken.
Wij hebben een intern begeleider die nieuwe docenten wegwijs maakt binnen de school en de stichting. Daarnaast is er ook een maatje aan wie je praktische zaken kunt vragen. Ook zijn teamleden je ook altijd bereid te helpen.

Vakken die gegeven worden bij VAVO Tilburg
NederlandsEngelsDuitsFransNatuurkundeScheikundeInformaticaBiologieAlgemene economieBedrijfseconomieAardrijkskundeGeschiedenisMaatschappijleerFilosofieMaatschappijwetenschappenWiskunde AWiskunde BKunst: tekenenMaatschappijkunde

VAVO Tilburg in beeld

Contactinformatie van VAVO Tilburg

Naam VAVO Tilburg
Email [email protected]
Telefoon (013) 53 97090
Website roctilburg.nl
Adres Stappegoorweg 183
Plaats Tilburg
Postcode 5022 DD