Heb je interesse in het traineeship?

Denk je er over na of het onderwijs iets voor je is? En wil je weten of dit traineeship bij jou past?

Wij helpen je graag om te ontdekken of dit de nieuwe stap in jouw carrière wordt. Op deze pagina nemen we je stap voor stap mee in het proces om trainee te worden.

Wil je via de mail op de hoogte gehouden worden met alle informatie en nieuwtjes omtrent het traineeship? Schrijf je dan in als geïnteresseerde via onderstaand formulier!

Oriëntatie

Hoe is het eigenlijk om voor de klas te staan? Wat houdt het verbredingsprogramma precies in? Kom erachter op onze oriëntatieactiviteiten! Doe mee met een webevent of inhouse-avond, of loop een dagje mee op een partnerschool.

bekijk oriëntatieactiviteiten

Aanmelding

Weet jij zeker dat je als trainee voor de klas wil staan en voldoe je aan het deelnemersprofiel? Dan kun je je aanmelden als trainee!

Voor je aanmelding dien je een aantal documenten aan te leveren. Let erop dat het voor sommige documenten even kan duren om ze aan te vragen! Het is dus verstandig om op tijd te beginnen met het verzamelen van al deze documenten.

over de aanmelding

Selectie

Na je aanmelding doorloop je de selectieprocedure. Hier onderzoeken we of in jou de Trainee in onderwijs schuilt die wij zoeken.

over de selectieprocedure

Matching

Ben je geselecteerd op de selectiedag? Super! Nu rest ons alleen nog een school te vinden waar je gaat werken. Op de matchingsdagen maak je kennis met onze partnerscholen en bedenk je welke partnerscholen bij jou zouden passen.

over de matching

Veelgestelde vragen


Met onze meest gestelde vragen kun je je wat meer inlezen. Staat jouw vraag er niet tussen? Kijk dan naar alle veelgestelde vragen, of neem gerust contact met ons op.

Wanneer kan ik me aanmelden voor het traineeship?

De aanmelddeadline voor het traineeship van 2024 is helaas verstreken op 4 februari. De aanmeldperiode voor het traineeship van 2025 begint in het najaar van 2024. Wil je direct op de hoogte zijn van het openen van de aanmeldperiode? Schrijf je in als geïnteresseerde!

Hoe word ik voorbereid op de start aan het traineeship?

Van mei t/m augustus is er een introductieperiode. Hierin wordt een start gemaakt met de voorbereidingen op het traineeship en het lesgeven. Je kunt bijvoorbeeld enkele colleges volgen, begleiders ontmoeten, meelopen op je nieuwe school en kennismaken met je traineegroep. Ook geven we je voorbeelden van andere activiteiten die je kunt ondernemen.

De meeste activiteiten zijn facultatief en daarmee flexibel in te plannen op basis van jouw agenda. We adviseren je echter om zoveel mogelijk gebruik te maken van deze activiteiten, omdat ze je goed voorbereiden op het lesgeven en het traineeship.

Enkele activiteiten worden voor de gehele traineegroep georganiseerd en vinden op vaste data plaats. Hieronder vallen de startdagen vanuit de lerarenopleiding en de kennismaking met de traineegroep. De verplichte data waarop je aanwezig dient te zijn worden z.s.m. bekend gemaakt.

De officiële startdatum van het traineeship is 1 augustus 2023. 

Is het programma van Trainees in onderwijs een fulltime traineeship of is parttime deelname ook mogelijk?

Wanneer je deelneemt aan het traineeship ben je hier fulltime mee bezig. De verschillende onderdelen van het traineeship maken het onmogelijk het traineeship parttime te volgen. Verlof heb je volgens de schoolvakanties geldend in de regio van je school. Het traineeprogramma houdt zoveel mogelijk rekening met de verschillende vakantieregio's. Het is echter mogelijk dat je opdrachten of facultatieve onderdelen krijgt aangeboden in deze vakantieperiodes of zelf werkt aan bijvoorbeeld je lesvoorbereidingen.