Matchingsprocedure

Wanneer je tijdens de selectiedag geschikt bent bevonden voor het traineeship, word je uitgenodigd voor de twee matchingsbijeenkomsten. Op deze matchingsdagen komen potentiële trainees en onze partnerscholen samen, en kijken we wie we aan elkaar kunnen matchen!

De matchingsdagen | 2 april en 10 april

1. Wanneer je tijdens de selectiedag geschikt bent bevonden voor het traineeship, word je uitgenodigd voor de twee matchingsbijeenkomsten, op 2 april en 10 april. Tijdens deze matchingsbijeenkomsten maak je kennis met onze partnerscholen en bedenk je welke partnerscholen bij jou zouden passen. Ter voorbereiding zijn er twee digitale voorlichtingsbijeenkomsten, op 20 en 22 maart.

2. Na de matchingsbijeenkomsten proberen wij samen met jou een geschikte traineeplek te vinden op een van onze partnerscholen.

3. Na een match ga je op bezoek bij de school en maak je kennis met je nieuwe collega’s.

4. Wanneer beide partijen positief zijn over de match, kun je je arbeidsvoorwaardencontract met de school tekenen en je inschrijven voor de universitaire lerarenopleiding.

Vanaf het moment dat de samenwerkingsovereenkomst is getekend tussen jou, de school, de opleiding en Trainees in onderwijs, ben je officieel trainee in onderwijs! Wij doen onze uiterste best om op basis van jouw inzet en wensen en die van de deelnemende scholen een goede match te vinden. Al onze partnerscholen en trainees zijn verschillend en door deze diversiteit aan visies, persoonlijkheden en (studie)achtergronden zijn mooie matches mogelijk. Desondanks kunnen wij vooraf niet garanderen dat we elke kandidaat succesvol aan een school kunnen matchen.

Introductieperiode en start van traineeship | mei - augustus

Als je de selectie en matching positief doorloopt, start je het traineeship per 1 augustus.

Van mei t/m augustus is er een introductieperiode. Hierin wordt een start gemaakt met de voorbereidingen op het traineeship en het lesgeven. Denk hierbij aan het ontmoeten van begeleiders, meelopen op je nieuwe school en kennismaken met de traineegroep.

De meeste van deze activiteiten zijn facultatief en daarmee flexibel in te plannen op basis van jouw agenda.

Enkele activiteiten worden voor de gehele traineegroep georganiseerd en vinden op vaste data plaats. Hieronder vallen de startdagen vanuit de lerarenopleiding, de kennismaking met de traineegroep en de startweek in de eerste week van augustus.

Ben jij onze volgende trainee in onderwijs?

Schrijf je in als geïnteresseerde en blijf op de hoogte van het programma!

Naar interesseformulier