Nieuws

28/11/2018

Oriënteer je nu op het onderwijs en het traineeship!

Loop op 14 of 18 december, of op 21 januari mee op een partnerschool! Op 17 december kun je naar een info bijeenkomst op de VU Amsterdam. Meld je nu aan voor diverse oriëntatie activiteiten (of zelfs een volledig traject) om je te oriënteren op het onderwijs en het traineeship!


Activiteiten ter oriëntatie

Je kunt deelnemen aan bijvoorbeeld aan een inhouse-avond waar je kennismaakt met het verbredings- en verdiepingsprogramma binnen het traineeship en je verschillende betrokkenen spreekt. Of aan een van de chatmomenten (voor vragen). Ook is er de mogelijkheid om op 14 of 18 december en op 21 januari een dag(deel) mee te lopen op verschillende partnerscholen, verspreid over Nederland.
We willen graag maatwerk bieden en je mag zelf kiezen of je met een of meerdere activiteiten die we aanbieden ter oriëntatie meedoet.
Lees hier snel verder over de losse oriëntatie activiteiten.

Oriëntatietraject in samenwerking met VU Amsterdam

Naast bovenstaande losse activiteiten, biedt Trainees in onderwijs ook een volledig traject om je te oriënteren op een betaald opleidingstraject in combinatie met een baan in het voortgezet onderwijs. Trainees in onderwijs organiseert dit oriëntatietraject in samenwerking met de VU, het Wolfert Tweetalig (Rotterdam) en het Joke Smit college (Amsterdam). Je kunt zelf kiezen welke activiteiten bij jou passen. Je hebt dus zelf de regie over jouw oriëntatietraject.
Je kunt deelnemen aan een informatieavond op de VU waarin je wordt meegenomen in zij-instromen in het onderwijs (waaronder het traineeship). Je mag op afspraak meelopen op een school voor voortgezet onderwijs, deelnemen aan de inhouse-avond van het traineeship, krijgt een adviesgesprek en wie weet ga jij volgend jaar starten met een zij-instroomtraject of een traineeship!

De eerste (facultatieve) activiteit met een vaste datum in het traject is op 17 december aanstaande (infoavond op de VU Amsterdam). Check hier of het oriëntatietraject iets voor jou is en meld je snel aan.

Van 1 januari 2019 tot 3 februari 2019 (23.59 uur) kun je je aanmelden voor Trainees in onderwijs voor de traineegroep die start na de zomervakantie 2019.