Traineegroep 2022 is begonnen!

Een nieuwe groep startende docenten heeft vorige week kennis mogen maken met de onderwijswereld.

Categorieën

Community, Trainees, Partners

Tag

Terugblik
Gepubliceerd op

Auteur

Rianne van Duinen

Een nieuwe groep startende docenten heeft vorige week kennis mogen maken met de onderwijswereld. Na het volgen van heel diverse trainingen zijn de trainees een stapje verder in hun voorbereiding op de eerste lessen. De 17 enthousiaste trainees zitten vol energie, ideeën en ondernemerschap!

De week begon met een informatieve start over wat de trainees de komende twee jaar alleemaal te wachten staat. Die middag gingen ze door met een training die gericht was op groepsvorming en mindset doorJacqueline van de PolenIneke van den Berg. De trainees bespraken hoe ze gaan samenwerken dit jaar, gingen de diepte in met wat ze willen bereiken met het traineeship en stelden dus doelen voor zichzelf. Een intensieve en productieve training.

Toen was de kop eraf! De groep ging dinsdag en donderdag door met het geven vanmini-lessenen een training gericht op interactie voor beginnende docenten. De mini-lessen werden begeleid door huidige en oud-trainees. Hun ervaringsverhalen werden door de week heen heel positief ontvangen door de nieuwe trainees:“Het is zo fijn om van iemand die dit allemaal al eens heeft meegemaakt te horen, ik kon veel nuttige vragen stellen”,aldus een trainee. Ook de huidige en oud-trainees vonden het erg leuk en nuttig bij deze week te zijn, ze ervaarden zelf hoeveel ze gegroeid waren sinds ze zelf op het punt van starten stonden.

De training voor beginnende docenten werd gegeven door oud-traineesTim van der Meulen, Oskar Bles en Manou van Montfoort van De Docententrainer. Ze gaven de nieuwe trainees handvaten over hoe ze kunnen reageren op leerlingen in verscheidene situaties. De trainees haalden nuttige lessen uit de training,“Een perfecte training om te hebben voordat we straks voor de klas staan, ik heb heel veel geleerd in twee dagen!”. Tim en Oskar lieten ook al goed zien dat je meteen na (en zelfs tijdens) je traineeship al kan ondernemen, naast lesgeven. Ook een waardevolle les voor de trainees!

De week werd afgesloten met een kettingreactie! De nieuwe trainees lieten hier goed zien dat ze in korte tijd een hechte groep zijn geworden. Na ingedeeld te zijn in drie groepen maakten ze drie kleine kettingreacties, die ook aan elkaar gekoppeld moesten worden. Dit leverde uiteindelijk een werkende kettingreactie op! Aan het einde van de dag werd het glas geheven tijdens een welverdiende borrel.

Nu is het op naar het echte werk, in de praktijk toepassen wat ze in de startweek geoefend hebben. Komende week gaan de trainees van regio midden namelijk al van start. Via deze weg willen wij alle trainees bedanken en succes wensen!