Tweede lichting trainees rondt traineeship af!

Op 2 juli was het tijd voor een feestje: groep 2019, de tweede lichting trainees, rondde het traineeship af en ontving het certificaat op een feestelijke uitreiking!

Categorieën

Community, Trainees, Partners

Tag

Terugblik
Gepubliceerd op

Auteur

Roos Greven

Op 2 juli was het tijd voor een feestje: groep 2019, de tweede lichting trainees, rondde het traineeship af en ontving het certificaat! Samen met dierbaren, trainers en andere nauw betrokkenen werd dit moment gevierd op de certificaatuitreiking.

Twee jaar geleden startte groep 2019 met het traineeprogramma. In twee jaar hebben de trainees zich, naast natuurlijk hun ontwikkeling als docent, verbreed en verdiept in het onderwijs. Ze leerden alle kanten van het onderwijs kennen, spraken interessante personen van onderwijsinstanties en zetten een onderwijsvernieuwend project op op school. Ook ontwikkelden ze zich op persoonlijk vlak.

Op de certificaatuitreiking op 2 juli werden de trainees door het netwerk en door elkaar in het zonnetje gezet. Trainers Jacqueline en Thea van de doorlopende lijnen Persoonlijke groei & ontwikkeling en Robert-Jan van de spargroepen spraken de trainees toe over de enorme ontwikkeling die ze hebben doorgemaakt de afgelopen twee jaar. Ook Hein van Asseldonk, vice-voorzitter van de VO-raad, en Cazimir ten Brink, voorzitter van het bestuur van Trainees in onderwijs, gaven de trainees een woord van dank mee. Maar bovenal spraken de trainees elkaar toe: elke trainee vertelde over een andere trainee een mooi verhaal, leuke anekdote of droeg een gedicht voor. De avond werd afgesloten met een muzikaal duo op de bandoneon en cello. Het was een mooie avond!

Hoewel de trainees nu klaar zijn met het traineeship, blijven ze natuurlijk onderdeel van onze community. We hopen ze dan ook nog vaak terug te zien!