Terug naar overzicht Download als PDF

Beekdal Lyceum

    Foto's

Bernhardlaan 49 | Arnhem

havo, vwo

1253 leerlingen

“Een school waar je gezien wordt.”

 

Heeft aankomend jaar één trainee.

Algemeen

Het Beekdal Lyceum is een havo-vwo-school met een verlengde brugperiode. In de onderbouw kiezen leerlingen voor een sport- of een cultuurprofiel. Als Topsport Talent School biedt het Beekdal Lyceum samen met het TeamNL centrum op Papendal speciale faciliteiten voor topsporters. Samen met BVO Vitesse vormt het Beekdal Lyceum de Vitesse Voetbal Academie.

Daarnaast verzorgt het Beekdal Lyceum in samenwerking met ArtEZ hogeschool voor de kunsten de Vooropleiding Dans en Muziek. Het Beekdal Lyceum kiest ervoor het onderwijs voornamelijk klassikaal vorm te geven vanuit vakkenstructuur.

Missie

Het Beekdal Lyceum biedt kwalitatief hoogstaand onderwijs aan leerlingen op havo-vwo-niveau. Wij profileren ons daarbij door ruimte te bieden aan ieders talent. Leerlingen worden gestimuleerd hun kansen optimaal te benutten en zich te ontwikkelen tot zelfstandige en maatschappelijk waardevolle burgers: leren voor het leven!

Kweekvijver voor talent
Sport en cultuur bieden voor onze leerlingen een uitgelezen mogelijkheid om de eigen identiteit te ontwikkelen. Wij bieden ruimte voor initiatieven en iedereen wordt daarbij uitgedaagd om zijn talent te ontplooien. Het Beekdal Lyceum maakt zich sterk om onderwijs in combinatie met (top)sport, dans en cultuur mogelijk te maken.
Wezenlijk voor het Beekdal Lyceum is de transfer van sport en cultuur naar leren in de breedte. Waar sport appelleert aan samenwerken, doorzetten en competitie als drijfveer, wordt in het kunstprofiel het creatieve proces gebruikt om leerlingen handvatten te geven om van ideeën tot producten te komen. Het kunstprofiel benadrukt het belang van (zelf) presentatie en ‘anders leren zien’.

De mens is de maat
Het Beekdal Lyceum is een veilige en sfeervolle school waarin de leerling centraal staat. Leerlingen voelen zich gekend, kunnen zichzelf zijn en gaan met plezier naar school. Wij hebben aandacht voor de leerlingen en het personeel en nemen iedereen serieus.

Onderwijs

Het Beekdal Lyceum is een havo-vwo school met een brede brugperiode. In de onderbouw kiezen leerlingen voor een sport- of een cultuurprofiel.

Het Beekdal Lyceum kiest ervoor het onderwijs voornamelijk klassikaal vorm te geven vanuit vakkenstructuur.

In de loop van het schooljaar worden in de eerste twee leerjaren vakoverstijgende projecten georganiseerd waarin het leren thematisch is opgebouwd.