Carolus Borromeus College

Helmond

vwo havo vmbo-tl

Trainees op deze school

Julie van Immerseel

Over Carolus Borromeus College

Maakt je wereld groter
quote

Algemeen

Het Carolus Borromeus College is een school voor mavo-plus, havo, atheneum en gymnasium. De school telt momenteel 1.500 leerlingen en is gesitueerd aan de rand van de wijk Brandevoort in Helmond. Op het Carolus heerst een prettige sfeer, er is een gezond leer-en werkklimaat en de relatie tussen medewerkers, leerlingen en ouders is goed. De school is zich bewust van haar maatschappelijke taak en wil ook in haar directe omgeving een functie vervullen. Het Carolus heeft een relatief nieuw gebouw omgeven door ruimte en groen.

Het Carolus loopt graag voorop. Dat betekent dat we lessen geven als Global Issues, 3D-design, International Business College, Health & Wellness en Life Science. Het Carolus maakt je wereld groter. We willen je dingen leren die nu en in de toekomst belangrijk zijn.

We bereiden leerlingen voor op een succesvolle toekomst. We zijn trots op ze om dat ze elke dag proberen het beste in zichzelf naar boven te halen. Elke leerling heeft talenten die door school gezien en erkend moeten worden, en waar het Carolus iets mee wil doen. Met hart en ziel werken we aan ons onderwijs, onze ondersteuning en al onze activiteiten buiten de les.

Organisatie en locaties

Het Carolus Borromeus College is onderdeel van OMO Scholengroep Helmond en bestaat uit vier middelbare scholen die onafhankelijk van elkaar staan voor goed onderwijs, goede begeleiding en een fijne schooltijd op ieder niveau; maar die elkaar vinden en versterken wanneer het kan. OMO Scholengroep Helmond: samen sterker.

OMO Scholengroep Helmond bestaat uit het Dr.-Knippenbergcollege, het Carolus Borromeus College, het Vakcollege Helmond en de Praktijkschool Helmond. Ons schoolplan 2022-2026
luidt: ‘
Het beste voor jezelf én elkaar’.

Opleiden van nieuwe docenten

OMO Scholengroep Helmond maakt al vele jaren deel uit van de Academische Opleidingsschool Noord-Oost Brabant. Er is veel expertise om docenten te begeleiden, maar we geloven sterk in training on the job.

Vakken die gegeven worden bij Carolus Borromeus College
NederlandsEngelsDuitsFransNatuurkundeScheikundeInformaticaBiologieAlgemene economieBedrijfseconomieAardrijkskundeGeschiedenisMaatschappijleerKunstgeschiedenis/CKVLevensbeschouwingMuziekWiskunde AWiskunde BWiskunde CWiskunde DLichamelijke opvoedingKunst: beeldend/tekenen

Carolus Borromeus College in beeld

Contactinformatie van Carolus Borromeus College

Naam Carolus Borromeus College
Email [email protected]
Telefoon (049) 27 92000
Website carolus.nl
Adres Markesingel 2
Plaats Helmond
Postcode 5706 HN