Edith Stein College

Den Haag

vwo ISK havo vmbo-tl

Trainees op deze school

Lotte Middendorp
Christa van Rijn
Leon de Jel
Willem Hekman

Over Edith Stein College

Edith Stein College is een geweldige springplank, maar geen rode loper
quote

Algemeen

We zijn trots op onze leerlingen: jonge mensen van ruim 60 nationaliteiten en culturen. Zij bevestigen ons elke dag opnieuw hoe verrijkend het is, om met elkaar aan de slag te zijn in een klimaat waarin jonge mensen zichzelf ontdekken, opstaan en hun grenzen verleggen.

Wij zijn overtuigd van het ongebreidelde potentieel van ieder kind om zich te ontwikkelen, en te groeien in richtingen en niveaus die op deze school volop ontdekt en ervaren kunnen worden. Het ontsluiten van dit bijzondere potentieel, dat is onze taakopvatting. Daar leven we voor tijdens ons werk, daarin vernieuwen we, daar staan we voor.

Wij zijn het oudste lyceum van Nederland. We nemen de ervaring en inzichten mee om succesvol te zijn in wat we doen. Dat zie je terug in de structuur van de school en de vakken binnen onze programmering. Hierin veel aandacht voor Versterkt Taalonderwijs bijvoorbeeld. Een Verlengde Brugklas, die je voorbereidt op een doordachte vervolgkeuze. Huiswerkbegeleiding. En bijzondere vakken, zoals Persoonsvorming.

Bovenal zijn het onze docenten die het verschil maken. Zij zijn het die het doen, met grote bevlogenheid en grote deskundigheid. Hun taakopvatting gaat het problematiseren ver voorbij. Als leerling weet je hen aan jouw zijde, altijd. Zij openen jouw mogelijkheden om te zijn wie je bent en te groeien naar wie je wilt zijn. Kinderen met een migratieachtergrond wijs in de wereld laten landen en met een carrière voor ogen waarin zij gelukkig en succesvol kunnen zijn. Dat is hoe Edith Stein College de lat voor zichzelf heeft gelegd. Hier maken we van de uitzondering de regel, hier worden carrières ontwikkeld.

Edith Stein College maakt deel uit van Lucas Onderwijs, een dynamische en betrokken stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs. Momenteel vallen ruim 50 scholen voor basisonderwijs, vier scholen voor speciaal basisonderwijs, drie expertisecentra en drie regio’s voor voortgezet onderwijs met in totaal meer dan dertig vestigingen, onder de verantwoordelijkheid van het bestuur van de stichting.

Opleiden van docenten

Het Edith Stein College maakt deel uit van NOD Haaglanden, een opleidingsschool in de regio Den Haag. Binnen dit samenwerkingsverband van lerarenopleidingen en scholen worden studenten voor een belangrijk deel van hun opleiding op de werkplek opgeleid. De NOD-scholen vormen samen ‘één stageschool’, waardoor studenten en (startende) docenten de kans krijgen om te profiteren van de diverse en kleurrijke leeromgeving binnen NOD Haaglanden en de speciale begeleiding.

Binnen NOD Haaglanden is er diversiteit in:

  • leerlingenpopulatie: van scholen met veel (culturele) diversiteit tot scholen met een specifieke leerlingendoelgroep
  • onderwijsniveaus: van lwoo, vmbo tot vwo
  • onderwijsconcepten: van traditioneel tot domein en montessori onderwijs
Vakken die gegeven worden bij Edith Stein College
NederlandsEngelsDuitsFransSpaansNatuurkundeScheikundeBiologieAlgemene economieBedrijfseconomieAardrijkskundeGeschiedenisMaatschappijleerKunstgeschiedenis/CKVMaatschappijwetenschappenWiskunde AWiskunde BWiskunde CWiskunde DLichamelijke opvoedingKunst: beeldend/tekenen

Edith Stein College in beeld

Contactinformatie van Edith Stein College

Naam Edith Stein College
Email [email protected]
Telefoon (070) 70 02600
Website edithsteincollege.nl
Adres Louis Couperusplein 33
Plaats Den Haag
Postcode 2514 HP