Terug naar overzicht Download als PDF

Edith Stein College

    Locaties
  • Louis Couperusplein 33, 2514 HP | Den Haag
    Niveau's
  • mavo - havo - vwo

mavo, havo, vwo, isk

1000 leerlingen 

“Edith Stein College is een geweldige springplank, maar geen rode loper.”

 

Deze school heeft momenteel vier trainees van Trainees in onderwijs groep 2020 (Nederlands, natuurkunde, economie en ckv/kunstgeschiedenis) en aankomend jaar heeft de school een nieuwe trainee.

Algemeen

We zijn trots op onze leerlingen: jonge mensen van ruim 60 nationaliteiten en culturen. Zij bevestigen ons elke dag opnieuw hoe verrijkend het is, om met elkaar aan de slag te zijn in een klimaat waarin jonge mensen zichzelf ontdekken, opstaan en hun grenzen verleggen.

Wij zijn overtuigd van het ongebreidelde potentieel van ieder kind om zich te ontwikkelen, en te groeien in richtingen en niveaus die op deze school volop ontdekt en ervaren kunnen worden. Het ontsluiten van dit bijzondere potentieel, dat is onze taakopvatting. Daar leven we voor tijdens ons werk, daarin vernieuwen we, daar staan we voor.

Wij zijn het oudste lyceum van Nederland. We nemen de ervaring en inzichten mee om succesvol te zijn in wat we doen. Dat zie je terug in de structuur van de school en de vakken binnen onze programmering. Hierin veel aandacht voor Versterkt Taalonderwijs bijvoorbeeld. Een Verlengde Brugklas, die je voorbereidt op een doordachte vervolgkeuze. Huiswerkbegeleiding. En bijzondere vakken, zoals Persoonsvorming.

Bovenal zijn het onze docenten die het verschil maken. Zij zijn het die het doen, met grote bevlogenheid en grote deskundigheid. Hun taakopvatting gaat het problematiseren ver voorbij. Als leerling weet je hen aan jouw zijde, altijd. Zij openen jouw mogelijkheden om te zijn wie je bent en te groeien naar wie je wilt zijn. Kinderen met een migratieachtergrond wijs in de wereld laten landen en met een carrière voor ogen waarin zij gelukkig en succesvol kunnen zijn. Dat is hoe Edith Stein College de lat voor zichzelf heeft gelegd. Hier maken we van de uitzondering de regel, hier worden carrières ontwikkeld.

Edith Stein College maakt deel uit van Lucas Onderwijs, een dynamische en betrokken stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs. Momenteel vallen ruim 50 scholen voor basisonderwijs, vier scholen voor speciaal basisonderwijs, drie expertisecentra en drie regio’s voor voortgezet onderwijs met in totaal meer dan dertig vestigingen, onder de verantwoordelijkheid van het bestuur van de stichting.

Meer informatie

Website van het Edith Stein College