Mendelcollege

Haarlem

vwo tweetalig havo vmbo-tl

Trainees op deze school

Adriaan van der Tang

Over Mendelcollege

Onderweg naar wendbaar én weerbaar
quote

Algemeen

Het Mendelcollege is een school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Haarlem met ruim 1800 leerlingen. Op gymnasium, atheneum en havo kan gekozen worden voor tweetalig onderwijs. Bovendien zijn wij een officiële Topsport Talentschool.

Visie

We streven goed onderwijs na, zodat werkelijke kennis en vaardigheden de leerlingen helpen verantwoordelijk te zijn voor zichzelf en de wereld om hen heen. We begeleiden, ondersteunen en geven richting bij de ontwikkeling van mens tot medemens. De ambitie van het Mendelcollege is een bijdrage te leveren aan de brede maatschappelijke opdracht in het leven van leerlingen, jongvolwassenen. Zo worden onze leerlingen wendbaar en weerbaar om te functioneren in de samenleving.

Onderwijs

Leerlingen krijgen veel keuzemogelijkheden, gedragen zich in hoge mate verantwoordelijk voor hun leerproces en hebben zichtbaar plezier in het leren. Vanuit de visie wendbaar en weerbaar laten we leerlingen zoveel mogelijk kennis maken met hun talentgebieden; internationaal, kunst, techniek, debat op het podium en (top)sport. Docenten spelen een cruciale rol, zij ondersteunen als mentor, zijn vakbekwaam en een inspiratiebron voor leerlingen.

Vakken die gegeven worden bij Mendelcollege
NederlandsEngelsDuitsFransNatuurkundeScheikundeBiologieAlgemene economieBedrijfseconomieAardrijkskundeGeschiedenisMaatschappijleerKunstgeschiedenis/CKVKlassieke talenLevensbeschouwingMuziekWiskunde AWiskunde BWiskunde CLichamelijke opvoedingKunst: beeldend/tekenenBSMNLTLichamelijke opvoeding 2Techniek

Mendelcollege in beeld

Contactinformatie van Mendelcollege

Naam Mendelcollege
Email [email protected]
Telefoon (023) 52 58421
Website mendelcollege.nl
Adres Pim Mulierlaan 4
Plaats Haarlem
Postcode 2024 BT