Stanislascollege Westplantsoen

Delft

havo vwo

Trainees op deze school

Iris de Nobel
Annelinde Buikema

Over Stanislascollege Westplantsoen

Een wereld vol mogelijkheden
quote

Algemeen

Het StanislascollegeWestplantsoen (SCW) is een school voor voortgezet onderwijs met een afdeling havo, atheneum en gymnasium. De school is in 1948 gesticht door de paters jezuïeten in Delft. Het Stanislas is een school met eigentijds onderwijs eneen inspirerende traditie.

Organisatie en locaties

Samen met vijf andere scholen vormen wij de scholengemeenschap Stanislascollege. De verbinding tussen de zes scholen van Stanislas is gelegen in de identiteit, waarin de kernwaarden ‘heel de mens’, ‘oog voor de ander’ en ‘jezelf uitdagen‘ centraal staan.

Missie

In ons onderwijs staan reflectie op eigen ontwikkeling, groei die zowel gericht is op zelfontplooiing als op het welzijn van anderen, en het leveren van een waardevolle bijdrage centraal. Deze waarden, die vandaag de dag nog altijd zeer actueel zijn, komen voort uit de Ignatiaanse Pedagogiek, vernoemd naar Ignatius van Loyola (1491-1556), stichter van de Jezuïetenorde. 

Onderwijs

Het StanislascollegeWestplantsoen is een school met een zeer breed aanbod. Het leren staat in het teken van de persoonlijke ontwikkeling van de leerling, die reflecteert op zijn eigen leerproces en actief meewerkt aan het ontdekken en ontwikkelen van zijn mogelijkheden.

De medewerkers dragen zorg voor een stimulerende en innovatieve leeromgeving. We leren en werken samen. Maatwerk, reflectie, passende begeleiding en ruimte voor creativiteit spelen hierbij een centrale rol. Naast onze lessen vinden er veel binnen-en buitenschoolse activiteiten plaats.

Op het StanislascollegeWestplantsoendoorlopen de leerlingen een ononderbroken ontwikkelingsproces. In de brugklas wordt de leerling naar advies van het PO geplaatst in een havo/ vwo-, een vwo- of een vwoplus-klas. Een tussentijdse overstap blijft in de eerste drie jaar mogelijk. Na de brugklas vervolgen leerlingen hun studieloopbaan op de havo, het atheneum, het gymnasium of het gymnasium-plus.In de bovenbouw kiezen de leerlingen een profiel en bereiden zij zich voor op het examen. Naast het wettelijk verplichte pakket dagen de leerlingen zich geregeld uit met extra vakken, versterkt taalonderwijs of andere (extra)curriculaire activiteiten.

Opleiden van docenten

Voor beginnende leraren bestaat een inductietraject van drie jaar, waarin enculturatie, leren van elkaar en voortdurend professionaliseren centraal staan.

Het Stanislas is aangesloten bij een Opleidingschool in wording en biedt stagiairs een plezierige stageplaats met betrokken begeleiders, waar zij zich ten volle kunnen ontwikkelen.

Vakken die gegeven worden bij Stanislascollege Westplantsoen
NederlandsEngelsDuitsFransSpaansNatuurkundeScheikundeInformaticaBiologieAlgemene economieBedrijfseconomieAardrijkskundeGeschiedenisMaatschappijleerKlassieke talenFilosofieMuziekMaatschappijwetenschappenWiskunde AWiskunde BWiskunde CWiskunde DChineesLichamelijke opvoedingBSMKunst: tekenen

Stanislascollege Westplantsoen in beeld

Contactinformatie van Stanislascollege Westplantsoen

Naam Stanislascollege Westplantsoen
Email [email protected]
Telefoon (015) 75 06050
Website stanislascollege.nl
Adres Westplantsoen 71
Plaats Delft
Postcode 2613 GK