Waerdenborch

Holten

havo vmbo vwo

Over Waerdenborch

Goed onderwijs: dicht bij jou!
quote

Algemeen

De Waerdenborch is een openbare scholengemeenschap in Holten en Goor voor vmbo, havo en vwo. Openbaar onderwijs betekent bij ons niet alleen dat iedereen welkom is, maar ook dat iedereen even veel kansen krijgt en op een gelijke manier behandeld wordt. De basis van ons onderwijs ligt dan ook in aandacht voor elkaar, wederzijds respect en vertrouwen. Niet alleen voor leerlingen, maar ook voor medewerkers bieden we ruimte om te ontwikkelen, te verdiepen en te verbreden. Daarnaast is er bij De Waerdenborch aandacht voor talent. Iedere leerling heeft talent. Door leren te leren, leren kiezen én leren leven krijgt een leerling bij ons volop de ruimte om die talenten te ontdekken en te laten groeien.

Op onze school is iedereen welkom. Met twee vestigingen en mogelijkheden voor vmbo, havo en vwo hebben we voor ieder wat wils. Ons onderwijs is gericht op persoonlijke ontwikkeling en biedt ook ruimte voor verdieping en verbreding. Daarnaast besteden wij veel aandacht aan cultuur, sport, techniek, ondernemen, internationale oriëntatie en talentontwikkeling. Wij zijn een openbare school waar je veel leert, waar je jezelf kunt zijn én waar je ontdekt wat je in de toekomst wilt gaan doen.

Organisatie en locaties

De Waerdenborch is een openbare scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs. Stichting Waerdenborch. Het bestuur bestaat uit een dagelijks bestuur en Raad van Toezicht. Het bevoegd gezag bestaat uit een rector-bestuurder. De dagelijkse leiding ligt bij de directeuren havo/vwo en vmbo. De directeuren geven leiding aan totaal 7 teams. Ieder team staat onder leiding van een teamleider.
Verder heeft de Waerdenborch diverse stafdiensten zoals Onderwijs & Kwaliteit, Personeel & Organisatie, Financiën, ICT & Facilitair, Planning & Administratie, PR & Communicatie en het directie secretariaat.

Er zijn 2 locaties in Holten en Goor. De hoofdlocatie is Holten.

Missie

De Waerdenborch is een openbare school waar leerlingen en medewerkers samen leven, samen leren en samen vormgeven aan de school. Het is een minisamenleving waarin ruimte is voor ieders verhaal en die gekenmerkt wordt door democratische waarden. Deze waarden worden zichtbaar in de cultuur, de organisatie, het onderwijs en in de verbinding die gelegd wordt tussen de school en de samenleving.
De Waerdenborch wil duidelijk maken waar zij voor staat en waardoor zij zich laat inspireren. Onze kernwaarden moeten ons helpen het openbare karakter zichtbaar en voelbaar te maken. We sluiten aan bij de kernwaarden van openbaar onderwijs: gelijkwaardigheid en gelijke kansen, vrijheid, ontmoeting, eigenaarschap en verantwoordelijkheid.

Onderwijs

 1. Laat zien wat je kunt
  Bij ons is the sky the limit. Of je nou vmbo doet of vwo, we stimuleren jou om het beste uit jezelf te halen. Iedere dag weer!
 2. Jij doet ertoe!
  Bij ons sta jij centraal. We praten niet ‘óver jou’, maar vooral ‘mét jou’, bijvoorbeeld tijdens onze driehoeksgesprekken (mentor-ouders-jij)! Waar liggen jouw talenten? Tijdens onze talentstromen in de onderbouw leer je je talenten beter kennen. Welke talentstroom kies jij? In de bovenbouw kies je voor een van onze profielen en is er zelfs ruimte om je verder te verdiepen, bijvoorbeeld door Cambridge Engels of Vwo+.
 3. Samen aan het stuur!
  Als jij als leerling binnenkomt op De Waerdenborch, willen wij dat je de school weer verlaat met: een diploma, een big smile en mega fijne herinneringen! We kijken bij de toelating heel goed wat bij jou past. Heb je extra begeleiding nodig, dan zorgen wij dat je die krijgt. En heb je een bijzonder talent? Dan geven wij je de ruimte om dat verder te ontwikkelen! We geven iedere leerling een eerlijke kans.
 4. We leren overal
  Als jij slaagt, ga je iets doen in de maatschappij. Wij bereiden jou daar goed op voor. Ons onderwijs sluit aan op wat er in de samenleving gebeurt én op wat er van jou wordt gevraagd, bijvoorbeeld door stages, gastlessen en het opdoen van praktijkervaring. Je kunt op veel manieren leren. Je kunt je hersens laten kraken, je creativiteit laten stromen of met je handen aan het werk gaan… Bij De Waerdenborch kan dat allemaal.
 5. Samen maken we de school
  Iedereen die iets van zijn toekomst wil maken, is welkom. We bieden een veilige omgeving die jou uitdaagt om te ontdekken wat je kunt en wilt! We tonen respect naar elkaar en we zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt. Onze medewerkers doen dat door jou positief te begeleiden. We stimuleren jou om te leren én we blijven ook zelf leren. Want ontwikkelen doen we samen.

Opleiden van docenten

De Waerdenborch is een aspirant opleidingsschool. Jaarlijks begeleiden wij diverse stagiairs/trainees in hun ontwikkeling tot docent. (2e graads en 1e graads).

Vakken die gegeven worden bij Waerdenborch
NederlandsEngelsDuitsFransNatuurkundeScheikundeInformaticaBiologieAlgemene economieBedrijfseconomieAardrijkskundeGeschiedenisMaatschappijleerKunstgeschiedenis/CKVKlassieke talenMuziekMaatschappijwetenschappenWiskunde AWiskunde BWiskunde CWiskunde DLichamelijke opvoedingKunst: beeldend/tekenen

Contactinformatie van Waerdenborch

Naam Waerdenborch
Email [email protected]
Telefoon (054) 83 78383
Website waerdenborch.nl
Adres Haarstraat 14
Plaats Holten
Postcode 7451 CZ