Aanmelden voor het traineeship

Wat tof dat je impact wil maken in het onderwijs! Hopelijk ben jij de docent van morgen die we zoeken.

Wat lever je precies aan voor je aanmelding?

Voor je aanmelding dien je een aantal documenten aan te leveren. Wat je precies moet aanleveren, zie je hieronder. Let erop dat het voor sommige documenten even kan duren om ze aan te vragen! Het is dus verstandig om op tijd te beginnen met het verzamelen van al deze documenten.

  • Je cv, geüpload als pdf. Zorg dat je hierin alle relevante informatie bundelt, waaruit minimaal duidelijk wordt hoe jouw opleidingstraject er uit zag.
  • Een motivatiebrief (max. 1 A4’tje) in PDF-formaat. Vertel ons waarom jij denkt dat dit traineeship en het docentschap bij jou past. En over welke kwaliteiten jij beschikt die nodig zijn als trainee in onderwijs.
  • Een kopie van je bachelor- en masterdiploma, inclusief naam, datum van behalen en complete geaccordeerde cijferlijst (inclusief studiepunten).* Zorg ervoor dat in deze documenten alle vakken staan die je hebt afgerond.
  • Andere certificaten of diploma’s van relevante aanvullende (universitaire) vakken/opleidingen.
  • Voor je gewenste schoolvak(ken) een ingevuld vakinhoudformulier.
  • Heeft een lerarenopleiding al eens een vaktoetsing voor jou uitgevoerd? Stuur het resultaat hiervan (bijv. een pdf van de mail met daarin de uitslag) dan mee.
  • Heb je geen diploma voortgezet onderwijs in Nederland gehaald? Dan is het belangrijk dat je jouw Nederlandse taalvaardigheid aantoont, d.m.v. een certificaat (of vergelijkbaar) van jouw taalvaardigheid op B2-niveau. Heb je dat (nog) niet? Neem dan contact met ons op!

* Nog niet afgestudeerd? Stuur dan je geaccordeerde cijferlijst en een lijst met de nog af te ronden vakken (met bijbehorende studiepunten) mee.