Aanmelden voor het traineeship

Wat tof dat je impact wil maken in het onderwijs! Hopelijk ben jij de docent van morgen die we zoeken.

Aanmeldperiode

De aanmeldperiode voor het traineeship van 2024 is gesloten. De aanmeldperiode voor het traineeship van 2025 begint in het najaar van 2024.

Wat lever je precies aan?

Voor je aanmelding dien je een aantal documenten aan te leveren. Wat je precies moet aanleveren, zie je hieronder. Let erop dat het voor sommige documenten even kan duren om ze aan te vragen! Het is dus verstandig om op tijd te beginnen met het verzamelen van al deze documenten.

  • Je cv, geüpload als pdf. Zorg dat je hierin alle relevante informatie bundelt, waaruit minimaal duidelijk wordt hoe jouw opleidingstraject er uit zag.
  • Een motivatiebrief (max. 1 A4’tje) in PDF-formaat. Vertel ons waarom jij denkt dat dit traineeship en het docentschap bij jou past. En over welke kwaliteiten jij beschikt die nodig zijn als trainee in onderwijs.
  • Een kopie van je bachelor- en masterdiploma, inclusief naam, datum van behalen en complete geaccordeerde cijferlijst (inclusief studiepunten).* Zorg ervoor dat in deze documenten alle vakken staan die je hebt afgerond.
  • Andere certificaten of diploma’s van relevante aanvullende (universitaire) vakken/opleidingen.
  • Voor je gewenste schoolvak(ken) een ingevuld vakinhoudformulier.
  • Heeft een lerarenopleiding al eens een vaktoetsing voor jou uitgevoerd? Stuur het resultaat hiervan (bijv. een pdf van de mail met daarin de uitslag) dan mee.
  • Heb je geen diploma voortgezet onderwijs in Nederland gehaald of een bacheloropleiding in het Nederlands gevolgd? Dan is het belangrijk dat je jouw Nederlandse taalvaardigheid aantoont, d.m.v. een certificaat van jouw taalvaardigheid op C1-niveau. Hierop moet C1-niveau op alle vaardigheden worden aangetoond: spreken, luisteren, lezen, schrijven.**

* Nog niet afgestudeerd? Stuur dan je geaccordeerde cijferlijst en een lijst met de nog af te ronden vakken (met bijbehorende studiepunten) mee.

** Heb je nog geen certificaat van jouw taalvaardigheid op C1-niveau? Dan moet je dit zo snel mogelijk aantonen. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.