Selectieprocedure

Nadat je je hebt aangemeld voor het traineeship start de selectieprodcedure. Hierin beoordelen we of je geschikt bent om deel te nemen aan het programma. Deze selectieprocedure is dus om te kijken of je voldoet aan het deelnemersprofiel.

bekijk deelnemersprofiel

Na de officiële aanmelding start de selectieprocedure. Deze bestaat uit twee rondes: de selectie op toelatingseisen, motivatiebrief en cv, en de selectiedagen zelf. Wanneer je positief door beide rondes bent gekomen ben je geschikt bevonden als trainee en start de matching met een van onze partnerscholen.

Selectieronde 1 | februari

1. Na je aanmelding controleren wij in februari of je voldoet aan alle minimale toelatingseisen (wo-master en toelaatbaarheid tot de lerarenopleiding).

Voor de deelnemers van de vervroegde aanmelding vindt deze stap plaats in december. Uiterlijk 31 december hoor je van ons of je voldoet aan de minimale toelatingseisen en doorgaat naar de selectie op brief en cv. Deze vindt plaats in februari, samen met de reguliere aanmeldingen.

2. Jouw cv en motivatiebrief worden beoordeeld en vergeleken met die van andere kandidaten:

  • Wanneer je positief door de vaktoetsing, cv- en briefselectie bent gekomen, hoor eind februari/begin maart of je bent uitgenodigd voor onze selectiedag.
  • Indien je niet door de vaktoetsing, cv- en briefselectie bent gekomen, hoor je dan dat jouw sollicitatie eindigt.

Selectieronde 2 | maart

Op 8 en 12 maart vinden de selectiedagen plaats. Je wordt voor één van deze dagen uitgenodigd. Tijdens de selectiedag doorloop je verschillende selectieonderdelen en wordt jouw geschiktheid en motivatie voor het traineeship beoordeeld door onder andere assessoren en vertegenwoordigers van lerarenopleidingen en scholen. Tijdens de selectiedag word je uitgenodigd om op verschillende manieren praktisch aan de slag te gaan. Zo ervaar je of het docentschap in potentie bij je past en dit moment is voor jou de perfecte kans om nog beter kennis te maken met (de mensen achter) het traineeship. Uiteraard zullen we alle kandidaten die worden uitgenodigd voor de selectiedag uitgebreid informeren over het programma en hoe ze zich kunnen voorbereiden.

Ook belangrijk


Matching


Ben je geselecteerd op de selectiedag? Super! Nu rest ons alleen nog een school te vinden waar je gaat werken. Op de matchingsdagen maak je kennis met onze partnerscholen en bedenk je welke partnerscholen bij jou zouden passen. Hoe we dit aanpakken, lees je op de pagina over de matchingsprocedure.

Naar matching!