Vervroegd aanmelden voor het traineeship

Wat tof dat je nu al weet dat je impact wil maken in het onderwijs! Hopelijk ben jij de docent van morgen die we zoeken.

Meld je nu aan!

Sta jij in augustus voor de klas als trainee? Meld je nu vervroegd aan!

Naar aanmelding!

Vervroegde aanmelding

In samenwerking met de lerarenopleidingen bieden we een selecte groep geïnteresseerden de mogelijkheid om vervroegd de eerste ronde van de selectieprocedure te doorlopen. Dit houdt in dat je de kans hebt om nog dit kalenderjaar uitsluitsel te krijgen of je voldoet aan de minimale toelatingseisen voor het traineeship.

We hebben voor maximaal 40 kandidaten plek binnen de vervroegde eerste ronde. Wees er dus snel bij! Tot en met 1 december kun je je aanmelden voor deze regeling. Let op: om hieraan deel te nemen hebben we je volledige aanmelding nodig.

Wat gebeurt er als je je hebt aangemeld?

In december verwerken wij alle vervroegde aanmeldingen. Uiterlijk 31 december hoor je van ons of je voldoet aan de minimale toelatingseisen en doorgaat naar de volgende selectieronde: selectie op brief en cv.

Op 4 februari is de deadline voor de reguliere aanmeldingen. Vanaf dat moment wordt de selectie op jouw cv en motivatiebrief gedaan en zullen we je hopelijk uitnodigen voor een selectiedag. Dit hoor je uiterlijk eind februari. De selectiedagen vinden plaats op 8 en 12 maart, je wordt voor één van deze dagen uitgenodigd. Uiteraard hoor je tegen die tijd ook meer details over deze selectiedag en het vervolg. Meer informatie over de selectieprocedure vind je hier. Lees op deze pagina meer informatie over de matchingsprocedure.

Wat lever je precies aan?

Voor je (vervroegde) aanmelding dien je een aantal documenten aan te leveren. Wat je precies moet aanleveren, zie je hieronder. Let erop dat het voor sommige documenten even kan duren om ze aan te vragen! Het is dus verstandig om op tijd te beginnen met het verzamelen van al deze documenten.

  • Je cv, geüpload als pdf. Zorg dat je hierin alle relevante informatie bundelt, waaruit minimaal duidelijk wordt hoe jouw opleidingstraject er uit zag.
  • Een motivatiebrief (max. 1 A4’tje) in PDF-formaat. Vertel ons waarom jij denkt dat dit traineeship en het docentschap bij jou past. En over welke kwaliteiten jij beschikt die nodig zijn als trainee in onderwijs.
  • Een kopie van je bachelor- en masterdiploma, inclusief naam, datum van behalen en complete geaccordeerde cijferlijst (inclusief studiepunten).* Zorg ervoor dat in deze documenten alle vakken staan die je hebt afgerond.
  • Andere certificaten of diploma’s van relevante aanvullende (universitaire) vakken/opleidingen.
  • Voor je gewenste schoolvak(ken) een ingevuld vakinhoudformulier.
  • Heeft een lerarenopleiding al eens een vaktoetsing voor jou uitgevoerd? Stuur het resultaat hiervan (bijv. een pdf van de mail met daarin de uitslag) dan mee.
  • Heb je geen diploma voortgezet onderwijs in Nederland gehaald of een bacheloropleiding in het Nederlands gevolgd? Dan is het belangrijk dat je jouw Nederlandse taalvaardigheid aantoont, d.m.v. een certificaat van jouw taalvaardigheid op C1-niveau. Hierop moet C1-niveau op alle vaardigheden worden aangetoond: spreken, luisteren, lezen, schrijven.**

* Nog niet afgestudeerd? Stuur dan je geaccordeerde cijferlijst en een lijst met de nog af te ronden vakken (met bijbehorende studiepunten) mee.

** Heb je nog geen certificaat van jouw taalvaardigheid op C1-niveau? Dan moet je dit zo snel mogelijk aantonen. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.