Aanmelding

Wat tof dat je impact wilt maken. Wij ook!

Je kunt je nu aanmelden voor de vervroegde eerste selectieronde het traineeship, de deadline is 1 december. Van 6 januari t/m 6 februari is de reguliere aanmeldperiode voor het traineeship. Hier vind je alle informatie over hoe je je moet aanmelden!

Weet jij al zeker dat je trainee van groep 2022 wil worden? Meld je dan aan!

 

Aanmelding

Hoewel de officiële aanmeldprocedure voor het traineeship pas van 6 januari t/m 6 februari loopt, geven we 40 kandidaten de kans om dit kalender jaar al meer te uitsluitsel te krijgen over of je voldoet aan de minimale toelatingseisen voor het traineeship. Weet jij al zeker dat jij onze nieuwe onderwijsvernieuwer wordt?

Voor je aanmelding dien je een aantal documenten aan te leveren. Wat je precies moet aanleveren, zie je hieronder. Let erop dat het voor sommige documenten even kan duren om ze aan te vragen! Het is dus verstandig om op tijd te beginnen met het verzamelen van al deze documenten.

Wat lever je precies aan?

Ja, het is een hele lijst, maar we willen onze potentiële trainees natuurlijk goed leren kennen!

  • Je cv, geüpload als pdf. Zorg dat je hierin alle relevante informatie bundelt, waaruit minimaal duidelijk wordt hoe jouw opleidingstraject er uit zag.
  • Een motivatiebrief (max. 1 A4’tje) in PDF-formaat. Vertel ons waarom jij denkt dat dit traineeship en het docentschap bij jou past. En over welke kwaliteiten jij beschikt die nodig zijn als trainee in onderwijs.
  • Een kopie van je bachelor- en masterdiploma, inclusief naam, datum van behalen en complete geaccordeerde cijferlijst (inclusief studiepunten).* Zorg ervoor dat in deze documenten alle vakken staan die je hebt afgerond.
  • Andere certificaten of diploma’s van relevante aanvullende (universitaire) vakken/opleidingen.
  • Voor je gewenste schoolvak(ken) een ingevuld vakinhoudformulier. Meer informatie hierover en de formulieren vind je hier.
  • Heeft een lerarenopleiding al eens een vaktoetsing voor jou uitgevoerd? Stuur het resultaat hiervan (bijv. een pdf van de mail met daarin de uitslag) dan mee.
  • Heb je geen diploma voortgezet onderwijs in Nederland gehaald? Dan is het belangrijk dat je jouw Nederlandse taalvaardigheid aantoont, d.m.v. een certificaat (of vergelijkbaar) van jouw taalvaardigheid op B2-niveau. Heb je dat (nog) niet? Neem dan contact met ons op!

Nog niet afgestudeerd? Stuur dan je geaccordeerde cijferlijst en een lijst met de nog af te ronden vakken (met bijbehorende studiepunten) mee.

Hoe dan verder?

In december gaan wij de vroege aanmeldingen verwerken. Uiterlijk 31 december hoor je van ons of je voldoet aan de minimale toelatingseisen en doorgaat naar de volgende selectieronde: selectie op brief en cv.
Op 6 februari is de deadline voor de reguliere aanmeldingen. Vanaf dat moment wordt de selectie op jouw cv en motivatiebrief gedaan en zullen we je hopelijk uitnodigen voor de selectiedag. Dit hoor je uiterlijk eind februari. De selectiedagen vinden plaats tussen 7 en 17 maart. Je wordt voor één van deze dagen uitgenodigd. Uiteraard hoor je tegen die tijd ook meer details over deze selectiedag en het vervolg.

Op de selectiedag beoordelen we of je geschikt bent voor het traineeship. Als dat het geval is, ontvang je een uitnodiging voor de matchingsdagen van 29 maart en 5 april. Op deze dagen ga je in gesprek met onze partnerscholen, kijk je welke school bij jou past en of er een match ontstaat.

En wie weet sta jij in het nieuwe schooljaar voor de klas!