Nieuws

12/08/2020

Traineegroep 2020 is begonnen!

Vorige week was het zover: de introductieweek van onze nieuwe trainees, groep 2020. Na lang wachten konden de trainees elkaar eindelijk in het echt ontmoeten!

Na een uitgebreide selectieprocedure hebben de 29 nieuwe trainees zich de afgelopen maanden voorbereid op de start van het lesgeven, de start van de lerarenopleiding en de start van het traineeship. In deze introductieperiode liepen ze mee op school, leerden ze hun begeleiders kennen en maakten ze kennis met de mede-trainees. Zo was er een digitale kennismakingsbijeenkomst om elkaar te leren kennen, organiseerde de lerarenopleidingen een startdag ter voorbereiding op de opleiding en was er een introductieweek die de start van het traineeship markeerde.

Het traineeship van start

De introductieweek trapte – digitaal – af met een bijeenkomst in samenwerking met huidige- en oud-trainees. Nieuwe trainees vroegen de ervaringsdeskundigen het hemd van het lijf over hun ervaringen over het lesgeven en het traineeship. Ook oefenden de nieuwe trainees met het lesgeven.

Op dinsdag en woensdag kwam de groep bij elkaar in Amersfoort. Voor het eerst ‘in het echt’! Samen met trainers Tim Haarlemmer, Thea van Egmond en Jacqueline van de Pol bereidden zij zich door middel van uitdagende opdrachten voor op de start als groep en als persoon in het traineeprogramma. Twee leerzame dagen!

Op donderdag hadden de trainees gelegenheid om een les voor te bereiden voor de laatste dag van de introductieweek. Op de vrijdag gingen trainees in groepen uiteen en volgden een workshop van theatertrainer Mike Schmitz en zijn rechterhand Sophia Hovius. Ook werd er in kleine groepen hard gewerkt aan het aanscherpen van de lessen die de trainees hadden voorbereid. Trainees uit eerdere groepen deelden al hun waardevolle tips en tricks. Uiteraard werd de week afgesloten met een gezellige borrel!

En nu?

Nu hebben de trainees nog heel even vakantie. Maandag begint de eerste groep met de eerste lessen, spannend! We wensen alle nieuwe trainees, maar natuurlijk ook de tweedejaars trainees van groep 2019, heel veel succes met de start van het nieuwe schooljaar!