Partnerschool

Word Partnerschool!

Waar vind je jonge academici die staan te trappelen om het onderwijs in te gaan?

Bij Trainees in onderwijs!

Wij kunnen je koppelen aan trainees die heel veel zin hebben om met jouw leerlingen te werken en daarbij hun blik open houden voor alles wat er speelt in de school en ontwikkeling breder in het onderwijs. Mensen die met een nieuwsgierige houding gericht zijn op verbinding binnen én buiten jouw school. Een leraar in opleiding die graag positieve impact wil maken en maatschappelijk betrokken is.

Klinkt goed?

Dan zijn onze gedreven, energieke trainees iets voor jou!

Of lees hieronder meer…

Waarom zijn partners nodig?

Samenwerking met onze partners is een essentieel onderdeel van de identiteit van Trainees in onderwijs en onze visie, missie en uitgangspunten zijn dan ook in dialoog met onze partners ontstaan. We bundelen samen onze krachten om het onderwijs te innoveren en te verrijken met een nieuwe en diverse groep jonge trainees. We zijn altijd op zoek naar nieuwe partnerscholen, dus lees snel verder over wat de mogelijkheden zijn.

Wil je snel weten wat de trainees jou te bieden hebben?

En geef snel je gegevens aan ons door via het formulier onderaan deze pagina, zodat we jou alles kunnen vertellen over het partnerschap.

 


 

Laat je vooral ook inspireren door de verhalen van schoolleiders die jou voorgingen.

Zo vertelt schoolleider Anita O’Connor dat ze de afgelopen jaren ieder schooljaar trainees in huis heeft. De trainees zijn super waardevol gebleken. Allereerst omdat het mensen zijn die een universitaire opleiding achter de rug hebben. Daarnaast nemen ze levenservaring mee die ze hebben opgedaan uit het bedrijfsleven, waardoor ze een stuk zelfverzekerder binnenkomen dan iemand die net van de opleiding komt. De trainees beginnen met een open blik en zijn niet bang om hun feedback te delen. Lees hier het volledige interview.

Volgens schoolleider Liane van der Helm nemen trainees een andere wereld mee naar binnen. Ze worden opgeleid met een grote club trainees die ambitieus zijn. Naast dat ze zich ontwikkelen als docent, ontwikkelen ze zich ook op het gebied van leiding geven, initiatief nemen, naar buiten kijken en netwerken. Bovendien komen de trainees met de nieuwste inzichten, bijvoorbeeld over hoe je ervoor zorgt dat je leerlingen motiveert. Ze vindt het ook heel waardevol dat ze vragen stellen. Uit nieuwsgierigheid vragen ze aan collega’s waarom ze bepaalde dingen doen. Het gesprek op de gangen en in de docentenkamers gaat hierdoor vaker over onderwijs, dus zo praat iedereen veel meer over onderwijs. Lees hier het volledige interview.

Rector Gert-Jan Kloos wilde al langer meedoen met het programma van Trainees in onderwijs. Uiteindelijk is hij met het Edith Stein College in schooljaar 2020/2021 toegelaten en daar is hij heel blij mee. “Ik vind dat we het onderwijssysteem structureel zouden moeten veranderen en meer verbinding moet hebben met de buitenwereld. Dat is politiek gezien nog een brug te ver, maar verandering kun je wel voor elkaar krijgen als je andere competenties je school binnenhaalt.” Lees hier het volledige interview.

 


 

Geïnspireerd geraakt? Bekijk dan vooral ook de verhalen van trainees zelf.

“Leerlingen komen eerder naar de les om even een praatje te maken”

Toen Lotte Middendorp (24) eenmaal had besloten dat ze niet meer in de communicatiewereld wilde werken, duurde het even voor ze besefte dat ze heel graag het onderwijs in wilde. “Ik twijfelde om me aan te melden, en tegelijkertijd voelde het heel goed.” Nu werkt ze sinds september 2020 als trainee op het Edith Stein College in Den Haag, waar ze Nederlands lesgeeft aan 2e, 3e en 4e klassers havo/vwo. Lees hier het volledige interview.

 


 

Overtuigd?

Neem vooral contact met ons op, we vertellen je graag meer over de mogelijkheden van het partnerschap:

Via mail: info@traineesinonderwijs.nl

Via telefoon: 030-2273343

Of laat je gegevens achter via het formulier onderaan deze pagina.

 

Lees er alles over in onze uitgebreide brochure:

 

Benieuwd naar meer achtergrond van onze stichting? Dan is het uitgebreide basisboek zeker ook interessant.

Partnerschool worden?

Wil jij ook deze trainees in jouw school halen?

Neem contact op voor de mogelijkheden