Verbredingsprogramma

Het traineeprogramma is zo ontwikkeld dat je als trainee leert en ervaring opdoet met het opzetten en uitvoeren van onderwijsontwikkelingen. Je wordt een professionals die niet bang is om de handen uit de mouwen te steken als er een goed idee ontstaat om het onderwijs te verbeteren. Jij bent uiteindelijk in staat om die ontwikkeling in gang te zetten.

Media

Elke vrijdag kom je samen met medetrainees in het verbredingsprogramma, waar je je verbreedt en verdiept in het onderwijs. Jullie volgen modules en bijeenkomsten rondom onderwijs(ontwikkelingen) en werken aan vaardigheden zoals projectmanagement. Ook ga je actief aan de slag met je persoonlijke groei en ontwikkeling. Dankzij de trainees om je heen krijg je een kijkje in allerlei scholen en de ontwikkelingen die zij doormaken.

Persoonlijk programma

In het verbredingsprogramma krijg je veel mogelijkheden om je eigen programma vorm te geven. Zo zet je een project op in een onderwerp naar keuze. Ook volg je drie keer per jaar een keuzemodule: een verdiepende module naar eigen keus. Bijvoorbeeld over gamification, interculturele communicatie, hoe schoolorganisaties werken of over creatief samenwerken. Ook kies je tijdens In gesprek met..-sessies zelf je gesprekspartners en stel je in de spargroep je eigen programma samen.

Het project

Tijdens het traineeship ga je aan de slag met een onderwijsontwikkeling die interessant is voor de school: het project. Hierbij is het belangrijk dat je als trainee in goed overleg gaat met de school om te bepalen waaraan gewerkt wordt. Enerzijds is het aansluiten bij een huidige ontwikkeling in de school, anderzijds iets verder out-of-the-box, afhankelijk van jouw interesses. Belangrijk is dat er draagvlak is of gecreëerd wordt in de school, zodat het project een nuttige en toepasbare invulling oplevert.

Tijdens het eerste jaar gedurende het verbredingsprogramma krijg je trainingen en bijeenkomsten ter ondersteuning van de opbouw van jouw project. Hiermee kom je tot een weloverwogen projectplan. De uitvoer van dit plan staat in jaar twee centraal. Er is dan voornamelijk tijd voor de uitvoer, waarbij regelmatig ondersteunende bijeenkomsten worden aangeboden middels begeleiding van inhoudelijke experts.

Aan het eind van het eerste en van het tweede jaar krijg je de kans om je project te presenteren aan het Trainees in onderwijs netwerk. Op het symposium geef je een pitch of presentatie en leg je connecties met geïnteresseerden. Zo wissel je kennis en ervaringen uit, om je project nog meer te verrijken!

Of bekijk een overzicht van alle projecten

Maak kennis met de trainers

Het verbredingsprogramma wordt aangeboden van het traineeship, en wordt verzorgd door de vele trainers die aangesloten zijn bij ons programma.