Het programma

Waarom dit traineeship?

Trainees in onderwijs verrijkt het onderwijs met jonge, talentvolle mensen die de potentie en ambitie hebben om voortdurend zichzelf en het onderwijs te blijven ontwikkelen. Tijdens hun traineeship gaan ze op zoek naar innovatieve manieren om binnen- en buitenschools leren in het onderwijssysteem te integreren. Zo leiden we een nieuwe generatie onderwijsprofessionals op die in staat is om werelden te verbinden en maatschappelijke impact te realiseren.

Onze trainees zijn docenten die:

  • Een onderzoekende houdingondernemende inslag en leidinggevende potentieel hebben;
  • Naar buiten tredensamenwerken en kansen zowel zien als zelf realiseren;
  • Een open leercultuur uitdragen en zo een beweging creëren waarin kennisdeling en samen leren vanzelfsprekend is.

 

Samen maken we het onderwijs mooier

Met het traineeship maak je een vliegende start in het onderwijs, maar dat doe je zeker niet alleen. Samen met jouw groep medetrainees zet je de eerste stappen voor de klas en leer je in rap tempo de kneepjes van het vak, direct ondersteund vanuit jouw school en de universitaire lerarenopleiding tot eerstegraads docent. Je maakt kennis met de breedte van het onderwijsveld en wordt onderdeel van de community van Trainees in onderwijs, waarbij je allerlei inspirerende mensen ontmoet. Daarnaast werk je samen met trainees uit alle jaren die er zijn geweest en nog komen gaan.

Word jij onderdeel van deze community?

Docent op de middelbare school

Drie dagen in de week ben je docent. Je bent verantwoordelijk voor je eigen klassen, bereidt je lessen voor en drinkt koffie in de lerarenkamer. Je bent geen stagiair, er zit niemand bij je achter in de klas. Althans, niet altijd, je krijgt uiteraard goede begeleiding van collega’s uit jouw school en vanuit de universiteit waar je de lerarenopleiding volgt. Door deze verantwoordelijkheid vanaf de start bouw je direct een echte band op met jouw leerlingen en leer je de school goed kennen.
Het traineeship is een pittig traject, maar dit zorgt er ook voor dat je het vak van docent in een enorm rap tempo leert!

Durf jij het aan?

Zelfbewust, innovatief, ondernemend en verbindend

Met het traineeship leiden we jonge, leergierige professionals op tot creatieve grensverleggers die – actief en met elkaar – een positieve impact hebben op het Nederlandse onderwijs. Trainees volgen een inspirerend en interdisciplinair programma, met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, dat hen in stimuleert om bruggen te bouwen tussen de werelden binnen en buiten de school. Hierbij leren ze ondernemend te zijn, kansen te zien en ideeën om te zetten naar werkelijkheid. Ze opereren daarbij op de snijvlakken van onderwijs, onderzoek, ondernemerschap en leiderschap en vormen zo samen de voorhoede van onderwijsvernieuwing.

Verrijk jij het onderwijs?

Onderwijsontwikkeling van dichtbij

Samen met je medetrainees volg je modules en bijeenkomsten rondom onderwijsontwikkelingen en werk je aan relevante vaardigheden zoals projectmanagement. Dankzij de trainees om je heen krijg je een kijkje in allerlei scholen en de ontwikkelingen die zij doormaken. In samenspraak met jouw school begin je ook zelf een project, zodat je – naast je kennis en netwerk – ook op die manier direct van meerwaarde bent voor jouw school. Trainees zijn docenten die een open leercultuur uitdragen en zo een beweging creëren waarin kennisdeling, multidisciplinariteit en samen leren vanzelfsprekend is.

Ben jij een #onderwijsvernieuwer?

Heb jij het in je en durf je de uitdaging aan om de docent van de toekomst te worden?

Ondernemend onderwijzen

Met behulp van een betaald traject op maat :

– Haal je binnen twee jaar een volledig vergoede eerstegraads lesbevoegdheid.
– Doe je waardevolle werkervaring op in de klas als docent.
– Zet je projecten op om creatieve en innovatieve ideeën op ondernemende wijze te realiseren.
– Heb je een positieve impact op jezelf, het onderwijs en de maatschappij.

 

Het traineeship samengevat

Traineegroep

Een hechte groep trainees met wie je je strubbelingen en successen kunt delen. Vanaf de introductieperiode tot je verdere, individuele carrière kun je op elkaar terugvallen en je samen inspannen voor goed en vernieuwend onderwijs.

Persoonlijk programma

De mogelijkheid om een persoonlijk verbredingsprogramma vorm te geven. In de periode van het traineeship ga je aan de slag met een project dat is gebaseerd op jouw voorkeur en de opdracht vanuit de school waar je werkzaam bent.

Direct een baan

Direct een betaalde baan in het voortgezet onderwijs, waarbij je gelijk zelfstandig voor de klas staat en veel ruimte krijgt voor ontwikkeling van jezelf en het onderwijs.

Opleiding volledig vergoed

Een universitaire opleiding tot docent in jouw vakgebied én een verbredingsprogramma, beiden volledig betaald vanuit het programma.

Breed netwerk

Een breed netwerk van gedreven academici, (non-)profitorganisaties en bedrijven en een grote diversiteit aan scholen.

Goede ondersteuning

Ondersteuning en begeleiding bij jouw persoonlijke ontwikkeling als docent én als uitvoerder van projecten in het onderwijs en de wereld daaromheen.

Kortom, een uitstekende start voor een carrière
als onderwijsprofessional met
direct een breed netwerk op zak.

 

Onze partners en betrokkenen